dimarts, 1 de juny del 2010

Periodisme i psicoanàlisi: Gravació filmada de la taula rodona



Ja és disponible la gravació de la taula rodona sobre periodisme i psicoanàlisi que, organitzada per Espai Freud, va tenir lloc al Col.legi de Periodistes de Catalunya l'11 de juny de 2009. L'acte va comptar amb la participació de Salvador Alsius (periodista), Joan Busquet (periodista) i Aureli Gràcia (psicoanalista). Va moderar la taula Josep Knobel Freud.



Per veure la resta d'intervencions, visiteu el canal d'Espai Freud a Youtube.
http://www.youtube.com/user/espaifreud

1 comentari:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Potser un i altre, periodisme i psicoanàlisi siguen com l'acudit de la lletja i el borratxo, un intenta, el periodisme estar revestit de la veritat i un altre està borratxo de tan subjectiva veritat, és a dir, sabent que la veritat o la realitat és més aviat subjectiva però aquest últim hi podrà parlar demà i sempre, el que vull dir és que el que uneix i separa la psicoanàlisi i el periodisme és llur pretensió de veritat, mentre el periodisme juga a canviar els interlocutors amb el seu discurs la psicoanàlisi tracta d'interpretar la seua realitat subjectiva, el punt en comú és la paraula, per a informar o per a viure proposant una ètica que de vegades es confon en el cas del periodisme amb els interessos del grup al que representa.
Pot haver-hi un periodisme neutral? no és productiu que l'hi haja, la psicoanàlisi tots sabem que es basa en les subjectivitats de cadascuna de les persones. Tots dos han de jutjar per treballar-hi, tots jutgem en parlar.